Liikkuvampi keho premiumvalmennus

Autan aikuisena liikunnan löytäneitä saamaan liikkuvamman kehon, jotta liikkuvuusrajoitteet ja jatkuvat lihasjumit ei estä unelmaharrastustasi. 
 


Aikuisena liikunnan aloittaminen 

Uuden rutiinin luominen arkeen ei aina ole yksinkertaista arjen vaatimuksien ja aikataulun keskellä. Miten luoda tapa, josta nauttii ja jota haluaa toistaa uudelleen ja uudelleen. Sinulle on syttynyt halu liikkua, mutta huomaat miettiväsi miten liikkeet tehdään oikein, tai liikkeeseen on vaikea saada tuntumaa.

Yksi syy mikä saattaa estää sinua liikkumasta on, että koet olevasi perusjäykkä, kankea, eikä venyttely kotona television edessä auta. Kerrot tätä identiteettitarinaa edelleen itsellesi ja nuo rajoittavat uskomukset estävät sinua toimimasta. Huomaat kuitenkin, että liikkuvuutesi rajoittaa sinua tekemästä rakastamiasi asioita, joudut luopumaan harrastuksistasi, tai arjessa toimiminen hankaloituu.

Luo uusi liikkujan identiteetti

Liikkujan identiteetin muuttamiseksi valmennuksessa käytetään reflektointia, oivalluksia ja minäpystyvyyden lisäämistä konkreettisin menetelmin. Luot uuden käsityksen itsestäsi liikkujana, joka pystyy tekemään asioita joita pyydät keholta ja vihdoin nautit liikkumisesta.

Opit miten kehittää kehon liikkuvuutta helposti fiksuilla ja ammattitaidoilla tehdyillä treeneillä. Harjoitukset on suunniteltu henkilökohtaisesti nimenomaan sinun kehosi kipukohtia parantamaan. Valmentajan kanssa sovittu harjoitus pitää sinut tilivelvollisena ennen kaikkea itsellesi. Samalla valmentaja auttaa näkemään kokonaiskuormituksen merkityksen tapojen muuttamiseksi ja minkä verran liikuntaa riittää tavoitteeseen pääsemiseksi.

Yhdessä kehitymme siitä, että joudut luopumaan harrastuksestasi lihasjumien ja uskomusten takia, siihen että osaat valita sinulle sopivat liikkuvuusharjoitteet, joiden avulla voit paremmin ja saavutat tavoitteesi pysyvästi.

Kolme todistettua metodia

Olen ohjannut kymmeniä tyytyväisiä asiakkaita näillä metodeilla kohti energisempää ja vahvempaa kehoa. Menetelmällä tulet mullistamaan liikkuvuutesi, sillä sen avulla liikkuvuuden ylläpitäminen on helppoa ja vaivatonta.

Pilates
Vahvistat tukilihaksia ja lisäät notkeutta pilates harjoitteilla jotka sopivat kaiken tasoisille liikkujille. Vahva selkä ja toimiva keskivartalo on kaiken perusta.


Faskia

Faskian nesteytyminen on edellytys rennolle ja elastiselle kehon liikkeelle. Kun faskiassa sijaitsevat hermopäätteet ovat nesteytymisen ansiosta paremmin hereillä, on asentotuntoa ja liikkeen hallintaa nopeampi aistia. Liikkumisesta tulee helppoa ja vaivatonta.

Liikkuvuusharjoittelu

Opit minkälaista liikkuvuusharjoittelua sinun kannattaa tehdä. Huomaat jo kolmen viikon jälkeen, miten alkulämmittelyssä keho tuntuu nopeammin valmiilta. Kehonhuolto on osa harjoittelua ja samalla palaudut paremmin.

Valmennus sopii erityisesti sinulle kun tunnistat itsesi tästä..

Tärkeintä on, että työskentelen ihmisten kanssa joita uskon voivani auttaa ja jotka ovat valmiita sitoutumaan muutokseen.

 • Sinulta puuttuu punainen lanka. Olet kyllästynyt selaamaan netistä yleisiä vinkkejä jotka eivät ratkaise kehosi haasteita.
 • Olet turhautunut. Et tiedä mitä teet, missä liikkeen pitäisi tuntua tai teetkö liikkeet oikein.
 • Olet kokeillut useita muutaman kympin valmennuksia, mutta niiden loputtua motivaatio loppuu ja liikkuvuushaasteesi kuitenkin jatkuvat. Syvempi ymmärrys miksi liikut, puuttuu.
 • Olet kyllästynyt etsimään jatkuvasti tietoa, joka ei ratkaise tilannettasi. Olet valmis sitoutumaan ja investoimaan pysyvään muutokseen. Haluat tuloksia tiedon sijasta.
 • Olet joutunut jättämään rakkaan harrastuksesi toistuvien liikkuvuusrajoitteiden takia. Selkään särkee niin ettet pysty tekemään kyykkyjä. Lapatuki pettää etkä voi viedä harjoitusta loppuun asti.

 • Haluat aloittaa liikunnan aikuisena, mutta vanhat liikuntatraumat vaikuttavat yhä siihen, minkälaisena liikkujana näet itsesi.

 • Olet epävarma miten aikuisena liikunnan aloittaminen onnistuu ruuhkavuosissa ja kaipaat selkeitä, helppoja ohjeita mitä teet ja miten. Kuitenkin tunne kehossa kertoo, että jotain pitää muuttaa. Ruuhkavuosien väsymys voi helpottua jo peruskunnon kohottamisella.
 • Haluat säästää aikaa jotta liikkuminen mahtuu kalenteriisi ja harjoitella kotona kehonpainolla tai pienvälineillä.

 • Kaipaat syvempää yhteyden tunnetta kehon ja mielen välillä, jotta tunnistat kehosi viestit paremmin.

 • Kaipaat kevyttä liikettä tukemaan paremmin palautumista arjesta tai treeneistä.

 • Kaipaat tukea ja opastusta miten treenata tuloksekkaasti vahvistaen kehoa järkevästi. Haluat tukea muutostilanteisiin, jotta et palaa vanhoihin ajatus- ja käytösmalleihin.

Kun olet käynyt valmennukseni muutoksen, olet..

 1. Sinulla on selkeä ohjelma jota seurata. Tiedät, että ohjelma ratkaisee kehosi kipukohdat ja voit huoletta keskittyä itse harjoitteluun säästäen aikaasi ja ajattelukapasiteettia.
 2. Olet karistanut vanhat uskomukset. Luot uudenlaisia ajatusmalleja siitä millainen identiteetti sinulla on nyt liikkujana. Oivallat mihin kaikkeen kehosi kykenee, kun pystyvyyden tunne lisääntyy suorituskyvyn kasvaessa. 

 3. Liikkuvuus ja kehonhallinta on parantunut. Pääset helposti kyykkyyn ja salilla treenatessa painot nousee kevyemmin.

 4. Tunnistat tarvitsetko selkeät ohjeet vai treenaatko mielummin intuitiivisesti kehosi viestejä kuunnellen.
 5. Jaksat harrastaa ja osallistua perheesi liikkuvaan arkeen - yhdessä tekeminen on helpompaa ja voit näyttää liikunnallista esimerkkiä.

 6. Heräät aamuisin ilman niska- ja hartiaseudun jäykkyyttä, sillä opit valmennukseni aikana käyttämään lapatukea, jonka myötä heität hyvästit hartiajumeille.

 7. Keskivartalo on vahvistunut. Se ei tarkoita vatsarutistuksia ja lankutusta vaan toiminnallista kehon käyttöä ja ryhdin kohentumista.

 8. Selkä voi paremmin kun lantion liikkuvuus on parantunut. Takareidet ja lonkankoukistajat ei kiristä kun herätät nukkuvat pakarat.

 9. Valmennuksen aikana huomaat että alkulämmittelyyn ei mene enää niin kauan aikaa ja tiedät miten lämmitellä järkevästi tulevaa treeniä varten.

 10. Palaudut arjestasi ja treeneistäsi paremmin. Osaat ottaa huomioon kokonaiskuormituksen palautumisessa.

 11. Osaat rytmittää liikkumisen osaksi arkea ja joustaa vireystilan ja aikatalujen mukaan, silti pysyen tavoitteessasi.
 12. Voit palata takaisin kesken jääneen harrastuksen pariin entistä paremmalla suorituskyvyllä.

Valmennuspolku


Liikkuvampi keho -premiumvalmennus on 12 viikon selkeä sitoutuminen omiin tavoitteisiin. Joka viikko etenet valmennuspolkua pitkin ja tiedät tarkalleen mitä tehdä. Valmennus toteutetaan täysin etänä, joten voit asua missä päin tahansa.

Liikkuvuusharjoitteet tehdään kehonpainolla tai pienillä välineillä, riippuen mieltymyksistä sekä pilates ja faskia harjoitteilla. Treenit onnistuvat helposti kotona tai salilla. Valmennuksen jälkeen sinulla on uusi käsitys itsestäsi liikkujana ja ennen kaikkea liikkuvampi keho, joka pystyy asioihin joita siltä pyydät.

Aloitustestit
Valmennus starttaa liikkuvuustesteillä joiden perusteella saat yksilöllisesti suunnitellun harjoituksen joka auttaa juuri sinun kehosi kipukohtiin. Selkeät videot ja tekstit ohjaavat liikkeisiin. 


Treenaa kolme kertaa viikossa 20-40min

Kun kehoa harjoitetaan monipuolisesti, on mahdollista saavuttaa tuloksia vähemmällä ja kiireiseenkin arkeen sopivalla treenimäärällä. Harjoitukset ovat lyhyitä mutta tehokkaita, jotta ne ovat helppo yhdistää arkeen. 

Henkilökohtainen tuki 24/7

Sinulla on käytössä jatkuva valmentajan tuki, jotta et jää yksin eteen tulevien kysymyksien kanssa.

Samanhenkinen, motivoitunut ryhmä

viikoittainen Zoom ryhmäluento jossa opit kehonhuollon salaisuudet. Ymmärrät miksi takareisiä kiristää, vaikka venyttelet niitä. Mitä lapatuki tarkoittaa. Miten herättää nukkuvat pakarat. Luento jää tallenteeksi.


Asiakkaiden kokemuksia Inkerin kanssa työskentelystä


Lähdin mukaan yksilövalmennukseenkoska halusin oppia punnertamaan sekä hahmottamaan rintarangan toimintaa pilatesharjoittelussa.
Koin, että en yksin pystynyt näitä haasteita ratkaisemaan. Tarvitsin myös tukea motivaation ylläpitämiseen.

Olen käynyt säännöllisesti ryhmätunneilla ja kehittynytkin niillä paljon. Yksilövalmennuksessa pystyttiin kuitenkin täysin keskittymään juuri minun haasteisiin ja kehityskohteisiin. Sain myös vastauksia minua askarruttaviin kysymyksiin sekä selkeät kotiharjoitteluohjeet.

Yksilövalmennus täytti tavoitteeni. Pääsin tilanteesta, jossa jaksoin vain muutaman punnerruksen polvet maassa, tilanteeseen, jossa jaksan tehdä punnerrussarjoja jalat suorana. Olin yllättynyt, miten nopeasti punnerrukset lähtivät kehittymään ammattilaisen ohjeilla, koska minulla on ollut koko aikuisiän huono ylävartalon lihaskunto eikä punnertaminen ole koskaan oikein onnistunut minulta. 

Hahmotan myös rintarangan toimintaa nyt paremmin. Koenkin, että pääsin suuren askeleen eteenpäin omassa harjoittelussani yksilövalmennuksen avulla.

Sain myös tsemppiä ja ohjeita tuntien välillä, mikä piti kivasti yllä omaa motivaatiota. Koen myös, että itseluottamukseni on kasvanut ja koen pystyväni enempään liikkujana kuin aiemmin luulinkaan.


Halusin kokea pystynkö kehittymään siinä kaikessa, missä pilates auttaa kehoani. Epäilyni oli suuri, mutta yllätyksekseni edistystä on selkeästi tapahtunut kurssin aikana, ja olen hyvin kiitollinen että lähdin mukaan! Lisäksi online-tunnit sopivat minulle ehdottomasti parhaiten. Eikä itsekseen oikein tule tehtyä juurikaan, jos ei ole kannustavaa ohjausta.

Olen saanut hyvää kannustusta ja tsemppiä paljon. Tunteen että "kuulun johonkin", minua odotetaan, ja edistyksestäni iloitaan. Olen löytänyt ne kehon osat, joissa on vielä tekemistä, ja joissa on tapahtunut selvää kehitystä kurssin aikana. En keksi mitään mitä olisin jäänyt kaipaamaan. Ohjaus oli riittävää, ja yksilölliset näkökohdat hyvin huomioitu. Ihan mahtavaa että mukana oli välillä myös suosikkiani FasciaMethodia!

Haluatko mukaan?

Kun haluat pysyvästi eroon lihasjumeista ja liikkuvuusrajoitteista varaa ilmainen 30min alkukartoitus. Keskustelumme pohjalta hahmotat haluatko aloittaa kanssani yhteistyön ja näen voisinko olla sinulle avuksi. Varaa aika kalenteristani. Tämä ei velvoita sinua mihinkään. 

UKK

1. Minulla on liikerajoitteita, sopiiko valmennus minulle?

Valmennus räätälöidään sopimaan tilanteeseesi niin, että liikkeet alkavat helpoimmasta haasteen kasvaessa sitä mukaa, kun taidot, liikkuvuus ja voima kehittyy. Usein toistuva lihasepätasapaino, erilaiset kireyden tuntemukset ja lihaskivut ovat seurausta vähäisestä liikkumisesta ja yksipuolisesta kuormituksesta. Nämä helpottuvat nopeasti kun aloitetaan säännöllinen ja monipuolinen tukilihaksistoa vahvistava harjoittelu. Liikkuvuusharjoittelu sopii toiminnallisten vaivojen ennaltaehkäisyyn ja treeniin palaamiseen, kun kuntoutusalan ammattilaisen kanssa käyty kuntoutus on ensin valmis. Mikäli liikuvuusrajoitteesi tarkoittaa, ettei esimerkiksi käsi nouse pään päälle, saat kyllä liikkeisiin vaihtoehtoja.

Mikäli olet epävarma treenien aloittamisesta, varmista asia ensin lääkäriltäsi. Valmennuksessa ei anneta kuntoutusohjeita tai ohjeita sairauksien hoitoon, vaan ne tulee aina hoitaa fysioterapeutin tai lääkärin kanssa.

2. Mitä välineitä tarvitsen?

Valmennus suunnitellaan sopimaan siihen ympäristöön missä haluat harjoitella ja alkuun riittää omankehonpaino. Treenit onnistuvat siten kotona matolla, pienvälineillä, tai kuntosalilla laitteilla tai ilman. Tavoitteesi ohjaa valintoja!

3. Voiko valmennuksen maksaa liikuntaetuuksilla?

Me uskotaan että työnantajasi haluaa myös sinun voivan hyvin! Smartum ja ePassi käyvät maksutapoina. Ota yhteyttä info@voimaakehosta.fi niin saat maksutiedot.