FasciaMethod

FasciaMethod tuntini ovat Fiilis Fitneksellä aivan Tampereen ytimessä


Torstaisin klo 18:30-19:25

Ilmoittaudu täältä tunneille suoraan Fiilis Fitneksen ajanvarauksen kautta

FasciaMethod on fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Harjoituksissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. FasciaMethodin harjoitteluperiaatteet perustuvat tutkittuun näyttöön - voit siis huoletta antautua lempeiden ja ihanien harjoitusten vietäväksi Online-kurssilla!

FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan! Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja kaikille helppoja oppia. Harjoituksiin kotona tarvitset vain vähän tilaa, alustan sekä tennispallon harjoituksen lopun pallokäsittelyosiota varten. Inkeri antaa harjoituksissa liikkeistä vaihtoehtoja, joista voit valita aina itsellesi sopivan.

Mitä hyötyä?

FasciaMethod -harjoittelu ennalta ehkäisee vammoja, edistää palautumista ja kuntoutumista sekä parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä.

Dynaaminen myofaskia

Näkemys liikkuvuusharjoittelusta on muuttunut. Ymmärrys faskian merkityksestä ja toiminnasta kehossa on mullistanut kehonhuollon maailman. Myofaskialla tarkoitetaan lihaksen ja faskian yhtenäistä jatkumoa. Lihaksiin kohdistuva staattinen venyttely on pitkään ollut kehonhuollon keskiössä. Kun liikkuvuus heikkenee, kyse on usein "voiteluaineen" vähyydestä myofaskiassa, sen aiheuttamasta jähmeydestä ja sen myötä koko myofaskian "jäykkyydestä". Hyvinvoinnin edellytys on rento, hyvin nesteytynyt keho, jossa liikkuvuus on hyvä ja sen myötä myös liikehallinta on optimaalinen. Pääpaino harjoittelussa on dynaamisissa ketjuliikkuvuusharjoitteissa. Lisäksi teemme dynaamisia täsmävenytyksiä kehon yleisesti kiristäville alueille. FasciaMethod - harjoittelu on aktiivista dynaamista ketjuliikkuvuusharjoittelua.

Liikehallinta

Dynaaminen ketjuliikkuvuusharjoittelu vaatii hyvää liikehallintaa ja myös kehittää sitä. Ideana on mahdollisimman laajat liikeradat ja pitkien lihastoimintaketjujen läpikäyminen. Liikehallinta on tärkeää erityisesti suurilla liikeradoilla, joissa vipuvarret ovat pitkät. Vahva syvä tuki on nivelten, erityisesti selkärangan välilevyjen kuormittumisen kannalta tärkeää. Sen vuoksi harjoittelussa pidennämme lihastoimintaketjuja kohotuksen ja kannatuksen sekä aktiivisen lihastyön avulla.